Anna van Popering werkt sinds 2008 als advocaat. Vanaf het begin van haar carrière heeft arbeidsrecht haar hart. Als gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat adviseert en procedeert zij over alle zaken die werkgevers en werknemers bezig houden op het gebied van het arbeidsrecht. Zij heeft ruime ervaring met bijvoorbeeld reorganisaties, advisering ten aanzien van zieke werknemers en het begeleiden van disfunctioneringstrajecten. Zij treedt op voor zowel werkgevers als werknemers. Daarnaast adviseert zij ook ondernemingsraden.

Anna is naast haar werk als advocaat lid geweest van de ontslagadviescommissie van UWV. In die rol adviseerde zij UWV in ontslagprocedures. Daardoor heeft zij een goed inzicht ontwikkeld in de wijze waarop UWV ontslagaanvragen beoordeelt. Deze kennis komt haar goed van pas wanneer zij als advocaat betrokken is bij ontslagprocedures.

Anna verdiept zich ook graag in bijzondere arbeidsverhoudingen van bijvoorbeeld ambtenaren, onderwijzend personeel of predikanten. Haar expertise strekt zich verder uit over het traject na het einde van de arbeidsovereenkomst: zij is goed ingevoerd in het sociale zekerheidsrecht en weet haar weg in het oerwoud van regels van WW, WIA en Zw.

Anna rondde in 2011 de specialisatieopleiding arbeidsrecht af aan de Grotius Academie. Zij is lid van VAAN, de vereniging voor advocaten die gespecialiseerd zijn in arbeidsrecht (www.vaan-arbeidsrecht.nl). Verder is zij lid van de Nederlandse Vereniging voor Onderwijsrecht (NVOR) en van de Vereniging Ambtenaar & Recht.

Naast Nederlands recht studeerde Anna in het verleden ook politicologie. De passie voor politiek heeft haar nooit los gelaten. Dat heeft ertoe geleid dat zij sinds maart 2014 raadslid is voor de Gemeente Gouda.

 

Secretaresse: Afke Schaap

Cliënten over Anna

  • Ik ben Anna van Popering heel erg dankbaar voor haar betrokkenheid naar mij toe. Zeer tevreden over inzet en bereikte resultaat!