Anna van Popering-Kalkman studeerde Nederlands Recht (specialisatie Burgerlijk Recht) en ook enige tijd Politicologie aan de Universiteit Leiden. Vanaf 2008 is zij werkzaam als advocaat. In 2011 rondde zij de specialisatie-opleiding arbeidsrecht af aan de Grotius Academie. Daarnaast voltooide zij in 2018 de specialisatieopleiding Contractenrecht aan de Universiteit Leiden. Anna heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het arbeidsrecht geregistreerd. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder hoofdrechtsgebied.

Specialisme

Anna is gespecialiseerd in arbeids-, ambtenaren- en ondernemingsrecht. Door haar brede kennis en ervaring is zij een uitstekende sparringpartner voor ondernemers, instellingen en particulieren.

Arbeidsrecht

Anna denkt op arbeidsrechtelijk vlak graag mee in bijvoorbeeld ontslagsituaties, bij ziekte en re-integratie, wijziging van arbeidsvoorwaarden, pensioen en reorganisaties. Voor het opstellen van arbeidsovereenkomsten, inleenovereenkomsten, modelovereenkomsten en andere contracten bent u bij haar ook aan het goede adres.

Sociale zekerheidsrecht

Haar expertise strekt zich verder uit over het traject na het einde van de arbeidsovereenkomst: zij is goed ingevoerd in het sociale zekerheidsrecht en weet haar weg in het oerwoud van regels van WW, WIA en Zw.

Ondernemingsrecht

Op het terrein van het ondernemingsrecht kan Anna u bijvoorbeeld bijstaan in geschillen over aansprakelijkheid, bij het opstellen van algemene voorwaarden, een overeenkomst van opdracht of een conflict met uw zakenpartner.

Moet er onderhandeld worden dan haalt Anna graag het onderste voor u uit de kan. Levert een procedure naar verwachting een beter resultaat op dan gaat zij die zeker niet uit de weg.

Anna was jarenlang lid van de Ontslagadviescommissie van het UWV. In die rol adviseerde zij het UWV in ontslagprocedures. Daardoor heeft zij een goed inzicht ontwikkeld in de wijze waarop het UWV ontslagaanvragen beoordeelt. Deze kennis komt haar goed van pas wanneer zij als advocaat betrokken is bij ontslagprocedures.

De passie voor politiek die ooit maakte dat Anna naast rechten ook politicologie ging studeren, heeft haar nooit los gelaten. Sinds 2014 is zij daarom gemeenteraadslid in Gouda. Verder is zij lid van de Stuurgroep Gouda 750 die de viering 750 jaar stadsrechten voorbereidt.

Anna is ook voorzitter van de geschillencommissie van de Gemeente Capelle a/d IJssel.

Anna is lid van VAAN, de vereniging voor advocaten die gespecialiseerd zijn in arbeidsrecht (www.vaan-arbeidsrecht.nl), van de Vereniging voor Onderwijsrecht (VvOR) en van de Vereniging Ambtenaar & Recht.

Secretaresse: Afke Schaap

Cliënten over Anna

  • Ik ben Anna van Popering heel erg dankbaar voor haar betrokkenheid naar mij toe. Zeer tevreden over inzet en bereikte resultaat!