William van Wijngaarden is sinds maart 2017 als advocaat aan ons kantoor verbonden. Daarvoor was hij werkzaam als advocaat bij een kantoor in het midden van het land. Sinds 2014 houdt hij zich bezig met het arbeidsrecht en ondernemingsrecht. In 2019 heeft William de Grotius specialisatieopleiding Arbeidsrecht cum laude afgerond.

Specialisme

Arbeidsrecht

William houdt zich bezig met alle facetten van het arbeidsrecht. Hij adviseert en procedeert onder meer op het gebied van ontslag, reorganisaties, arbeidsongeschiktheid, disfunctioneren en concurrentie- en relatiebedingen. Zowel werkgevers als werknemers staat hij ter zijde. 

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten heeft William het arbeidsrecht geregistreerd. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit rechtsgebied.

William is lid van VAAN, de vereniging voor advocaten die vergaand gespecialiseerd zijn in het arbeidsrecht.

Ondernemingsrecht

Daarnaast is William actief in het ondernemings- en contractenrecht. Hij staat ondernemers bij met name op het terrein van aansprakelijkheid, contracten en incasso’s. In de loop der jaren heeft hij tevens bijzondere expertise ontwikkeld in opdrachtgever-/opdrachtnemerrelaties, zoals zzp’ers.

Met zijn jarenlange ervaring doorziet William zaken snel en weet hij complexe zaken te doorgronden. Van nature heeft hij een heldere en nuchtere kijk op de zaak en adviseert hij praktisch en to the point. Problemen probeert hij aan de onderhandelingstafel op te lossen, maar als het moet procedeert hij op het scherpst van de snede. Gedreven en doelgericht weet hij concrete resultaten te boeken.

Secretaresses: Miriam Bakker (maandag, dinsdag en vrijdag) en Carola de Waal (woensdag, donderdag en vrijdag).

Clienten over William

  • De heer van Wijngaarden is zeer betrokken en zeer kundig in het juist verwoorden van onze wensen. Hele fijne advocaat om mee te werken.