Ineke van Meines is sinds 2001 advocaat. Zij is haar carrière als advocaat begonnen bij La Gro Advocaten, een middelgroot advocatenkantoor in het Groene Hart. Na 17 jaar heeft zij haar eigen kantoor opgericht, Mein Advocatuur, gevestigd in Woerden. In 2022 heeft Ineke de overstap gemaakt naar Bos Van Eck Advocaten Mediators.

Cliënten omschrijven Ineke als een accurate, vasthoudende en doortastende advocaat. Ineke vindt het belangrijk om een persoonlijke band met haar cliënten op te bouwen en om te weten hoe de onderneming van haar cliënten is opgebouwd. Zij is nieuwsgierig wat haar cliënten drijft en heeft aandacht voor de branche en de bedrijfscultuur. Ineke is oprecht betrokken. Door haar jarenlange ervaring weet zij als geen ander dat een goede en nauwe samenwerking met haar cliënt tot de beste oplossingen en resultaten leidt.

Ineke is in staat om over ingewikkelde vraagstukken, overzichtelijk, duidelijk en to the point te adviseren. Zij werkt efficiënt en komt snel tot de kern. Door haar ervaring weet Ineke hoofdzaken en bijzaken écht van elkaar te onderscheiden. Ineke is hands on, heeft snel overzicht en bewaart de rust. Zij is scherp, onderhandelt als dat kan en procedeert als dat noodzakelijk is.

Specialisme

Arbeidsrecht

Ineke is gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Zij legt zich toe op de advisering over arbeidsovereenkomsten en het opstellen daarvan, het adviseren bij (collectieve en individuele) ontslagkwesties, het voeren van ontbindingsprocedures, het bemiddelen bij arbeidsconflicten, het begeleiden van advies-en instemmingsaanvragen aan de OR, de advisering bij alle aspecten van een reorganisatie en de advisering over arbeidsrechtelijke aspecten bij overgang van onderneming.

Ineke heeft in 2019 de Post Academische Leergang Arbeidsrecht aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam succesvol afgerond.

Ondernemingsrecht

Op het terrein van het ondernemingsrecht kan Ineke u bijvoorbeeld bijstaan in geschillen over aansprakelijkheid, bij het opstellen van algemene voorwaarden, een overeenkomst van opdracht, het opstellen van aandeelhoudersovereenkomsten, of een conflict met uw zakenpartner.
Ineke heeft in 2016 de leergang contractenrecht succesvol afgerond.

Insolventierecht

Een faillissement kan nare gevolgen voor u en uw onderneming hebben als het faillissement u niet zelf betreft, maar als het gaat om een bedrijf waar u zaken mee doet.

Ineke is in het verleden jarenlang curator geweest en kan u daarover adviseren. Ineke heeft inzicht en overzicht in uw risico’s, kent de spreekwoordelijke do’s of don’ts in geval van een (dreigend) faillissement of als het faillissement al een feit is. Of u nu bestuurder, crediteur of een andere betrokkene bent, Ineke is uw vraagbaak, adviseur en juridische steun.

Ineke heeft in 2009 de Postdoctorale INSOLAD/Grotiusopleiding (insolventierecht) succesvol afgerond.

Ineke staat in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten met arbeidsrecht en het insolventierecht geregistreerd. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.