Margreet Bos is haar carrière begonnen als docent bij de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2004 is Margreet advocaat geworden bij Van den Herik en Verhulst Advocaten. Vervolgens is zij enige tijd als advocaat verbonden geweest aan Koninklijke Horeca Nederland, waar zij veel (horeca)ondernemers in de rechtszaal maar ook daarbuiten heeft bijgestaan in vastgoed- en arbeidsrechtelijke kwesties. In 2010 heeft Margreet de overstap naar het huidige Bos Van Eck Advocaten gemaakt, waarvan zij in 2013 mede-eigenaar is geworden.

SPECIALISME

Arbeidsrecht
Margreet is gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Zij legt zich in het bijzonder toe op collectieve- en individuele ontslagzaken, met name voor werkgevers. Zij leidt haar cliënten veilig door het mijnenveld dat het arbeidsrecht soms is. Margreet hecht aan goed persoonlijk contact met haar cliënten, is dol op onderhandelen en gaat een moeilijke procedure nimmer uit de weg. Zij heeft de Grotius specialisatieopleiding arbeidsrecht gedaan en is lid van de specialisatievereniging Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland. Daarnaast heeft Margreet in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het arbeidsrecht geregistreerd. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. Margreet heeft tevens de basisopleiding MfN-registermediator (Mediation federatie Nederland, voorheen NMI) succesvol afgerond. Of het nu gaat om een reorganisatie, een ontslag op staande voet of een mediation, Margreet gaat u voor.

Vastgoedrecht
Margreet houdt zich daarnaast ook succesvol bezig met vastgoedrecht. Zij heeft een verdiepende leerweg huurrecht succesvol afgerond. Daarnaast adviseert zij ook in kwesties rond erfpacht en de aan- en verkoop van onroerend goed.

Secretaresse: Afke Schaap

Cliënten over Margreet

  • Margreet leest zich heel snel in het dossier in en adviseert zakelijk en to the point. Ik kreeg juridisch advies dat goed was afgestemd op de ontstane situatie. Door het deskundig maatwerkadvies was er snel overeenstemming tussen partijen en geen lang 'getouwtrek' nodig. Zij is een advocaat die helder is in haar adviezen. Ze vindt haar weg in lastige juridische procedures, waarbij het belang van haar cliënt altijd voorop staat. Ze heeft me in meerdere dossiers geholpen met haar kennis en kunde, waarbij ze altijd snel en goed tot de kern van de zaak doordrong.

  • Margreet is een gedreven professional met een twinkeling in haar ogen voor het vak arbeidsrecht. Ze heeft oog voor het belang van haar cliënt maar durft waar nodig ook een spiegel voor te houden. Daarnaast schetst ze reële verwachtingen en toetst ze de zaak op haalbaarheid. Met haar overview komt ze met goede ideeën en mogelijkheden waar ik als cliënt niet aan had gedacht. Margreet is toegankelijk en ze komt haar gemaakte afspraken tijdig na. Ze is iemand die gewoon de klus klaart!

  • Heb het bureau in moeten schakelen inzake een arbeidsconflict. Deze is zeer goed opgepakt, was duidelijk en eerlijk, geen no nonsens. Zeer snel geregeld en naar tevredenheid. Ze zijn best prijzig, maar dat is het zeker waard. Ik zou iedereen die een advocaat nodig heeft, dit kantoor kunnen adviseren.

  • Ik ben zeer tevreden over Margreet Bos, die ons heeft bijgestaan bij een ingewikkelde casus. Zij heeft hoogwaardige kennis, is zeer professioneel, zeer punctueel, goed bereikbaar (en over bereikbaarheid en reactietermijnen worden de verwachtingen ook goed gemanaged). Bovenal ook menselijk, vriendelijk, daadkrachtig en communicatief sterk. In alle opzichten groots vakmanschap en een hele fijne samenwerking met een goed, best haalbaar, resultaat.

  • "Kan niet anders dan enorm tevreden zijn over de vakkennis, daadkracht en vast beradenheid die Margreet heeft laten zien"