Weet waar u recht op hebt.
Home » Expertise » Personen- en familierecht

Personen- en familierecht

Als u gaat trouwen, samenwonen, een geregistreerd partnerschap aangaat of kinderen krijgt of adopteert, krijgt u met wettelijke regels te maken. Dat bent u zich misschien pas bewust als uw relatie eindigt en er van alles geregeld moet worden: een scheiding grijpt niet alleen emotioneel diep in maar heeft ook gevolgen voor uw huis, uw inkomen voor nu en later en de relatie met uw kinderen. Deze zaken vallen onder het personen- en familierecht.

Het erfrecht regelt de afwikkeling en verdeling van een vermogen bij overlijden en heeft een duidelijke link met het personen- en familierecht: geërfd wordt er immers meestal door de naaste familie. Maar hoe is de positie tussen stiefkinderen, pleegkinderen en kinderen uit samengestelde gezinnen?

De sectie Personen- en familierecht en Erfrecht van ons kantoor bestaat uit drie gespecialiseerde advocaten: Patricia van Eck, Mieke Schuijt en Nicole van Leeuwen. Patricia en Nicole zijn beiden lid van de Vereniging Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) en staan daarmee voor betrokkenheid en kwaliteit. Voor meer informatie over vFAS: zie www.vfas.nl.

Patricia is daarnaast ook overlegscheidingsadvocaat (Vereniging van Collaborative Professionals) en zij is MfN-mediator. Voor meer informatie over VVCP: zie www.vvcp.nl en voor meer informatie over MfN: zie www.mfnregister.nl.

 

Advocaten: mr. Patricia van Eck, mr. Mieke Schuijt, en mr. Nicole van Leeuwen.