Patricia van Eck is advocaat en partner. Als gespecialiseerd familierechtadvocaat en scheidingsmediator kan zij bogen op een ruime ervaring. Met een warm hart en koel verstand loodst zij haar cliënten al 20 jaar door alle perikelen rond een echtscheiding.

Specialisme

Personen- en familierecht
Zij richt zich met name op de complexe echtscheidingen waarbij ondernemers (directeur besloten vennootschap, eenmanszaken en vof’s) of vrije beroepsbeoefenaren (zoals architecten en medisch specialisten) betrokken zijn. Zij heeft ervaren dat juist ook in deze situaties mediation zich uitstekend leent voor het regelen van de gevolgen van de echtscheiding. Juist als er een onderneming bij de echtscheiding betrokken is, is het van groot belang om alle belangen helder te krijgen en met elkaar te zoeken naar een passende en duurzame oplossing.

Is mediation geen optie, dan kunt u Patricia ook benaderen om u als overlegscheidingsadvocaat bij te staan. Zit zowel een mediation als een overlegscheiding er niet in, dan kan Patricia u met kracht en veel deskundigheid bijstaan als procesadvocaat.

Patricia is lid van de specialisatievereniging voor familierechtadvocaten, de vFAS. Zij is MfN-registermediator en wordt regelmatig door de rechtbank benoemd als mediator. Daarnaast is Patricia lid van de Vereniging voor Collabrative Practice, de vereniging van overlegscheidingsadvocaten. Patricia heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het personen- en familierecht geregistreerd. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder hoofdrechtsgebied.

Secretaresses: Miriam Bakker (maandag, dinsdag en vrijdag) en Carola de Waal (woensdag, donderdag en vrijdag).

Cliënten over Patricia

  • Patricia van Eck-Molenaar heeft ons bijgestaan in ons scheidingstraject. Ze straalt rust en vertrouwen uit, is professioneel, kundig, laagdrempelig, transparant en snel in de communicatie.

  • Ik ben heel kundig en daarbij ook heel menselijk geholpen. Dit was heel fijn om te ervaren en maakte de situatie iets minder schrijnend. Ik zou een ieder dit kantoor en zeker mevrouw P. van Eck aanraden.

  • Goede begeleiding van het begin tot eind. Betrokken en doelgericht met een goede communicatie.

  • Ik vond onze samenwerking erg prettig en heb veel steun aan je ervaren. Je zocht geen conflicten op en ging ze tegelijkertijd ook niet uit de weg. Je hebt in het hele proces het vizier op het redelijke en billijke gehouden. Daar ben ik je erg dankbaar voor.

  • Rustig, transparant en duidelijk. Zo omschrijf ik Patricia. Zij heeft mij, als partner van een ondernemer, goed geholpen met de scheiding. Er is plek voor emotie maar Patricia is scherp in het doel voor ogen houden en dat waardeer ik enorm. Ook waar de andere partij een andere manier gebruikt, blijft Patricia trouw aan haar eigen werkwijze. Haar ervaring en deskundigheid hebben het proces voor mij tot een goed einde gebracht.

  • Ik ben heel dankbaar dat jij naast mij liep op dit inktzwarte deel van mijn pad. Ik heb veel steun ervaren en je hebt mij hele waardevolle adviezen gegeven. Je bent een goede, prettige en betrokken advocaat. Ik heb er veel van geleerd.

  • Wij hebben Patricia ingeschakeld als mediator. Zij luisterde goed naar onze wensen en heeft absoluut een no nonsense aanpak. Ze legt alles goed uit en heeft ons op een prettige manier mee genomen in dit proces. Waar het tussen ons af en toe spannend werd, wist zij ons weer op één lijn te krijgen. Ze werkt heel deskundig en snel.

  • Wij hebben gekozen voor een overlegscheiding en dat kan ik iedereen aanbevelen. Het proces verloopt heel respectvol, terwijl er toch ook heel goed naar de verschillende belangen wordt gekeken. Patricia was mijn advocaat en kwam voor mijn belangen op. Zij heeft mij op een prettige manier bijgestaan en heeft steeds met mij mee gedacht. Ik ben erg tevreden.