mr. Ineke van Meines

Ineke van Meines is sinds 2001 advocaat. Zij is haar carrière als advocaat begonnen bij een middelgroot advocatenkantoor in het Groene Hart. Na 17 jaar heeft zij haar eigen kantoor opgericht, Mein Advocatuur, gevestigd in Woerden. In 2022 heeft Ineke de overstap gemaakt naar Bos Van Eck Advocaten Mediators.

Ineke is gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Zij legt zich toe op de advisering over arbeidsovereenkomsten en het opstellen daarvan, het adviseren bij (collectieve en individuele) ontslagkwesties, het voeren van ontbindingsprocedures, het bemiddelen bij arbeidsconflicten, het begeleiden van advies-en instemmingsaanvragen aan de OR, de advisering bij alle aspecten van een reorganisatie en de advisering over arbeidsrechtelijke aspecten bij overgang van onderneming. Op het terrein van het ondernemingsrecht kan Ineke u bijvoorbeeld bijstaan in geschillen over aansprakelijkheid, bij het opstellen van algemene voorwaarden, een overeenkomst van opdracht, het opstellen van aandeelhoudersovereenkomsten, of een conflict met uw zakenpartner.

Een faillissement kan nare gevolgen voor u en uw onderneming hebben als het faillissement u niet zelf betreft, maar als het gaat om een bedrijf waar u zaken mee doet. Ineke is in het verleden jarenlang curator geweest en kan u daarover adviseren. Ineke heeft inzicht en overzicht in uw risico’s, kent de spreekwoordelijke do’s of don’ts in geval van een (dreigend) faillissement of als het faillissement al een feit is. Of u nu bestuurder, crediteur of een andere betrokkene bent, Ineke is uw vraagbaak, adviseur en juridische steun.