Als u niet samen verder kunt.

Home » Expertise » Personen- en familierecht » Echtscheiding

Echtscheiding

Wanneer u of uw partner de beslissing heeft genomen om te scheiden, komt er veel op u af. De eerste keuze die u te maken hebt, is de wijze waarop u het traject wilt aanpakken: roept u gezamenlijk de hulp van een advocaat-mediator in of heeft u liever elk afzonderlijk een advocaat? In het eerste geval probeert u er via mediation uit te komen. Het kan ook zo zijn dat u behoefte heeft aan het advies van een eigen advocaat, die met u mee kijkt en mee denkt en waar nodig het woord voor u voert. Wij bespreken met u uw keuze tussen mediation en een eigen advocaat. Indien u ervoor kiest uw belangen door een eigen advocaat te laten behartigen dan zoeken wij eerst de dialoog met de advocaat van uw partner. Wij adviseren u over de gevolgen van de echtscheiding en de te nemen beslissingen over de zaken die geregeld moeten worden.

Lukt het om alle zaken, zoals de zorg voor en de omgang met de kinderen, de te betalen alimentatie, de verdeling van het vermogen en de pensioenrechten, onderling te regelen, dan leggen wij de afspraken vast in een overeenkomst: een echtscheidingsconvenant.
Er is dan geen zitting bij de rechtbank nodig en de rechtbank neemt in de  echtscheidingsbeschikking uw afspraken over.

Komen u en uw partner niet volledig tot overeenstemming, dan zal de rechter om een oordeel worden gevraagd. Er moet dan dus geprocedeerd worden en hoe dat gaat, vertellen wij u van tevoren zo duidelijk mogelijk.

Advocaten